0 x


0 x

0 x

0 x

De juiste maat voor jouw kinderschoenen

Piccolino heeft mega veel leuke, stoere, schattige, eigenwijze, toffe en hippe kinderschoenen. Maar welke schoen is het meest ideaal voor jouw kind? De schoenwijzer vertelt stap voor stap wat de beste weg is naar de perfecte schoen.

Stap 1: Ieder kind is uniek

Niet iedere schoen is geschikt voor ieder kind. Zo zal een echte avonturier stevige schoenen nodig hebben met een rubberen neus, terwijl de lakleren schoentjes van jouw boekenwurm er na een seizoen nog perfect uit zullen zien. En ook al zien die witte suède sneakers er nog zo tof uit, jouw profvoetballer in spé kan deze zo omtoveren in groene kale sportschoenen.

Onze kinderschoenen zijn gemaakt van de beste materialen. Dat betekent echter niet dat ze bestand zijn tegen al het spelen, rennen, kruipen, klimmen en klauteren. Zo is leer niet onverwoestbaar. En schoenen met pailletten zijn super cool, maar kunnen ook sneller kapot gaan. En ook die kanariegele laarsjes zien er heel tof uit, maar als ze kaal worden.. Zie maar eens de juiste schoenpoets te vinden.

Pas de keuze van de kinderschoenen daarom aan op jouw dondersteen, en hoe zij omgaan met hun schoenen.

Stap 2: Goede en gezonde ontwikkeling van de voetjes

De juiste kinderschoenen zijn erg belangrijk voor een goede ontwikkeling van de voetjes. Pas het type schoen dan ook altijd aan op de voeten van jouw kind.

Het is bewezen dat kindjes die leren lopen op blote pootjes, de best ontwikkelde voeten hebben. Bij baby’s bestaan de voetjes voornamelijk uit kraakbeen. Doordat ze zo zacht en buigzaam zijn, is de vorming en de groei gemakkelijk te beïnvloeden. Het is dan ook belangrijk dat de voeten groeien op de meeste natuurlijke manier. Wanneer jouw kleine nog niet loopt, zijn sokjes of babyslofjes die beschermen tegen de kou hiervoor de perfecte oplossing.

De spieren van kindervoeten sterken zich gedurende de kinderjaren. Het is dan ook belangrijk om schoentjes te kopen die met deze ontwikkeling mee gaan. Dat betekent, des te kleiner het voetje, des te soepeler de zool moet zijn. Als eerste loopschoentje is een soepele zool dan ook erg belangrijk. Toch heeft het voetje stevigheid nodig. Hierbij is het belangrijk dat de achterkant van de schoen, de contrefort, stevig is. Zo zorgt het schoentje ervoor dat de voet recht staat.

Ook bij peuters en kleuters is het belangrijk dat de schoenen een soepele zool en een stevige hak hebben. Maar doordat jouw kleine dondersteen zoveel speelt, rent en springt is een lichte, schokdempende en geprofileerde zool ook belangrijk.

Gedurende de hele ontwikkeling van jouw kind is het belangrijk om schoenen te kopen van echt leer. Dit zorgt ervoor dat de voeten kunnen ademen en vermindert de kans op schimmel en infecties. Bovendien vormt het leer zich naar de voeten. Daarnaast is het voor iedere leeftijd belangrijk om een schoen te hebben met een soepele zool en een stevige contrefort, zodat de voeten zich op een natuurlijk manier kunnen ontwikkelen met de juiste hoeveelheid stevigheid.

Maat Millimeters

Houdt er altijd rekening mee dat een schoen groot, klein, smal of breed uit kan vallen. Wanneer dit van toepassing is, hebben we dit zoveel mogelijk vermeld in de omschrijving van de schoen. Kom je er niet helemaal uit of twijfel je? Neem dan gerust contact met ons op.

MaatmmMaatmm
18 106-112 30 183-188
19 113-118 31 189-195
20 119-124 32 196-201
21 125-131 33 202-208
22 132-137 34 209-215
23 138-142 35 216-221
24 144-150 36 222-228
25 151-156 37 229-235
26 157-162 38 236-241
27 163-169 39 242-248
28 170-176 40 249-255
29 177-182 41 256-261

Stap 3: De juiste maat

Hoe goed een schoentje ook kan zijn, zonder de juiste maat kan de schoen de ontwikkeling van de voetjes alleen maar belemmeren. Kindervoeten groeien snel, heel snel. Tot de leeftijd van vier jaar groeien kindervoeten ongeveer één maat per vier maanden. Tussen vier en zes jaar is dit gemiddeld één maat per half jaar. Van kids van zes tot acht jaar groeien de voeten iedere acht maanden met ongeveer één maat en van het achtste tot het tiende jaar neemt de groei af tot gemiddeld één maat per elf maanden. In de pubertijd groeien de voeten sneller met ongeveer één maat per drie tot vier maanden.

Zorg ervoor dat kinderschoenen niet te strak zitten. De teentjes moeten goed kunnen wiebelen, hiervoor is minimaal 5mm speling nodig. Kijk dit regelmatig na. Schoenen horen echter ook niet te los te zitten. Dat kan voor wrijving zorgen. Kijk goed of dat de hak niet te ver omhoog komt en of dat de ruimte bij de tenen niet te groot is. Ook is het belangrijk om te kijken of een schoentje niet te breed is, of juist te smal. Zit het voetje echt ‘los’ in de schoen? Dan is het aan te raden een smaller schoentje te kopen. Wanneer er juist ruimte te kort is, is een bredere schoen van belang. Houdt er bovendien ook rekening mee dat sommige kindjes een hoge wreef hebben. Veterschoenen kunnen hiervoor de perfecte oplossing bieden.

De voeten van jouw kind kun je zelf opmeten. Laat jouw kind met bloten voeten op twee vellen papier staan. Teken de omtrek van de voetjes. Zet vervolgens twee streepjes, één bij het uiterste puntje van de grote teen en één bij de hiel. Meet deze ruimte vervolgens op. Houd de grootst gemeten voet aan. Tel bij dit getal 8mm op. Dit is uiteindelijk de maat die je kunt kiezen.

Stap 4. Onderhoud de schoen voor het langste plezier

Kinderschoenen krijgen veel te verduren. Er wordt in gespeeld, gekropen, geklommen en gesprongen in alle mogelijke weersomstandigheden. Om zo lang mogelijk plezier te hebben van kinderschoenen, is het belangrijk ze goed te onderhouden. Leer is het meest gebruikte materiaal. Het gaat lang mee, maar vraagt ook om een goede verzorging.

Voor het eerste gebruik dienen de schoenen te worden geimpregneerd. Hierdoor worden ze water- en vuilafstotend. Het is slim om dit regelmatig te herhalen.

Bij het aantrekken van de schoen is het belangrijk dat deze volledig wordt geopend en dat de contrefort niet wordt ingetrapt. Daarnaast is het aan te raden om, wanneer de schoenen niet worden gedragen, ze te laten luchten door het klittenband, de rits of de veters te openen. Wanneer mogelijk is het ook slim om regelmatig te wisselen van schoenen, zodat het leer kan rusten.

Wanneer de schoenen nat zijn geworden, laat deze nooit drogen bij een warmtebron. Zo voorkom je dat het leer te snel droogt en hierdoor uitdroogt en gaat barsten.

Piccolino heeft schoenen van het beste kwaliteit leer en modische materialen. Deze materialen, zoals pailletten en lakleer, geven de schoenen een unieke en hippe look, maar zijn ook kwetsbaar. Houdt hier rekening mee bij het kiezen van de schoen.

Wanneer je vragen hebt over de keuze van jouw kinderschoenen, neem dan gerust contact met ons op. Uiteraard ben je ook altijd welkom bij Piccolino in Den Bosch voor professioneel advies en de beste en mooiste kinderschoenen!